Allhamdullilah Ya Allah. - Aimie Farzana

Mar 5, 2016

Allhamdullilah Ya Allah.

Bismillahirahmanirahim.
college, hard, and study image
Assalamualaikum wbt. Hari ni aimie nak berkongsi cara semak kelayakan di IPTA. Woahhh. Result SPM dah dapat. Allhamdullilah . Aimie masih boleh mohon asasi sains dan matrikulasi walaupun tak straight A. Allhamdullilah syukur lepas juga syarat kelayakan. Cet. Berapa A? Seganlah.... Tak banyak mana, tapi tak ada gagal addmath haha... fuhhhh. Allhamdullilah.

Allhamdullilah. Mak2 sedara semua bagi kata-kat positif. Allhamdullilah orang sekeliling cukup memotivasikan aku. hahaks. Adik aimie yang no 2 ni pandai banyak gila daripada Aimie. Hahaha. Kfine sedih. Tapi tak apa kita kena sentiasa positif. Sebab kita dah bertungkus lumus kan? Dunia sementara . Akhirat selamanya beb
( nampak tak tahun sebelum ni gred rendah huhu )
 Lagipun tahun ni tahun paling teruk SPM. Seperti yang aimie jangka sebab sekarang ni nak cari kualiti straight A daripada kuantiti. Kalau tahun sekitar 2007 -2013 A- adalah dlm lingkukan 60. Memang senang lah kan.  Tak silap aimie 2011 ada 15000 straight A, 2016 ada 9000. Nampak tak. Tak silap aimie banyak biasiswa kena potong utk tampung pelajar memang diketatkan lagi lah syarat penandaan. :D

Korang semua doakanlah aimie dapat mana-mana asasi.Aminnn.. huwaaaa...  Emak aimie minta mohon farmasi macam tu juga ayah. tak pelah ikut jelah . Pilihan mak pak, mesti terbaik. Kawan-kawan aimie ramai yg ikut pilihan dan kerjaya parents. Ada yang kawan aimie ayah dia kerja accountant dia yg applykan anak dia accountant, hahaks. Ada yang ayah dia bussines ayah dia minta ambil kaitan bussiness? Aimie tak kut. Ayah suruh adik aimie yang lelaki pilih kerjaya macam ayah. hahahaks,


Oh lupa aimie nak share cara semak kelayakan bidang atau yang kita nak ambil di IPTA. meh sini aimie nak story .
Klik link ini http://imascu.upu.mohe.gov.my/
Lepas tu bagi nama , IC , no telefon , Kategori.
Lepas tu isi keputusan hampa semua na,...
Akhir sekali dia keluaar lah hang layak tak course di UIA, UM dan sewaktu dengannya.

Selamat berjaya kalian,  byeeeee

2 comments:

siti raihana said...

Assalammualaikum,,congrats for result,,& btw thanks for information

faten.banana said...

congratulation! Semoga dipermudah segala urusan ._. u are so lucky takbanyak konflik sangat, able to pursue something u dream for is a bless tau ;-; hikhiks