Aimie Farzana
About;
Aimie Farzana // 19

Shout here;

Recent post;
Blog Archieve

Followers;
Credit;
The Cretive!

© 2013 - Full Template by Arrien Amani and someone help me is Mayra and Inficon . Edit by YOUR NAME.

Life as new student
Sunday, September 10, 2017 | 3 Comments
Bismillahirahmanirahim.
Assalamualaikum.
Image by Albina.A
Tak tahu nak mula cerita dari mana but I will try my best to keep it simple.  Allhamdullilah genap 2 minggu I'm officially UKM student. Ada sedih ada gembira.

Kita mulakan apa yang sedih. Aimie datang UKM without any friends from matric dan sekolah. Sedih weh, Modul 3 seem payah nak jumpa kat sini banyak modul 1, I just meet 2 people from my kuliah s3A semua lain fakulti. Here I need start everything from bottom. Bila di kuliah kebanyakkan duduk ikut geng asal like matrik selangor with all matric selangor. Budak asasi uitm with budak uitm. Budak utara with utara. Hahaha. Cenggitu hah.

 Rasa terasing , sebab aimie datang sini sorang-sorang and most of my potatoes ada di UKM bangi. Hewhew mari menangis. Ada sorang je sekolah aimie tu pun dia pindah time form 3. Can u feel how the akwardness.

I take my own initiative by trying to become someone that sociable. Tegur sana tegur sini. Tapi semua bawak geng dari tempat lama Hahaha. Ya Allah . My you ease everything. Kekadang rasa low self esteem sebab aimie ni gemuk dan bukan lah bergaya ala-ala hipster sedunia, I love bawal crepe, chiffon dan bubble shawl. Ada ke nak kawan eh :(

Lol I have my own plan join my favourite club yes like volunteer , senamrobik. Be brave Aimie. You can handle it :") Allah tak akan memberati hambanya melebihi kemampuan hambanya :')

Part paling sadis dekat sini lelaki kuliah aimie 14 manakala perempuan 60 . hahaha limited benau lelaki kat fakulti sains kesihatan , farmasi dan pergigian. kuikuikui. Dulu kuliah modul 3 lelaki 12 dan 100 orang perempuan, Can you feel it, Time sekolah menengah lelaki 7 orang 30 lain perempuan, Memang lelaki dah pupus ke apa :D kuikuikui.

Okeylah bye-bye. Doakan aimie tau huhuhuhuhuhuhuhuh.


Luahan hati di matrik :(
Tuesday, August 15, 2017 | 7 Comments
Assalamualaikum
plants, grunge, and tumblr image
actually aimie tak tahu nak tulis tajuk apa cuma nak luahkan perkara yg terpendam dalam diri aimie. I don't know what it is. Macam berperang dengan diri sendiri , selalu dengar bisikan hati (syaitan) untuk melakukan perkara mendorong syirik, munafik dan jahat. Aimie cuba lawan tapi tetap tewas. Aimie anggap ini semua jihad ujian Allah kepada Aimie. Fighting!

Part 1 : Cita-cita ku kian kabur. 

aimie kecewa tak dapat tawaran upu. Nak kata result teruk tak juga cuma golongan pertengahan., Aimie aliran sains , pointer 3.7 +++  Tak ada rezeki upu mungkin kifarah atau ujian ( tapi aimie rasa kifarah  atas kejahilan aimie)

I kind of heartbroken. Kalau korg pernah baca post aimie dulu2 about matrikulasi atau diploma // I had convert it into draft//  Aimie masuk matrik dan tolak diploma pengimejan perubatan (x-ray) di puncak alam untuk kejar cita-cita aimie. I was struggle during in matriculation and face all of the hardship dengan masa singkat. end up tak ada rezeki.  rasa dihempap batu. nak masuk bidang medicine kena 4flat but i'm not. I went to unisza medic interview last month they only choose 30  among 300 candidates.  :(
quote, failure, and success image
(credit pentip )
Ada kawan aimie pointer 3.5 but she manage to enter private medical school by scholarship. she is so lucky. I do researh about  private medical school cost at least 300 +++ K ! Here we go say bye-bye to my ambition since I was in primary school. Umi says there is must a reason ( hikmah)  like
"mungkin itu bukan terbaik, Allah ada perancangan lebih baik and aimie kena reda. Mungkin kakak rasa kakak sesuai tapi Allah lebih tahu"
 Part 2 : Kisah kimia dan Aku
calcium, chemistry, and boron image
Okey about pensyarah pilih kasih mesti korg ingat aimie jahat? depends to you guys but I will tell you guys kisah sebenar. I still remember her voice. dia kata saya tak ada harapan. since the first day I was in the chemist class. Aimie seorang yg suka aktif dalam kelas bila tuto, she ask a question to our class , nobody answer , bila tiada answer class akan continue senyap so aimie angkat tangan jawap and unfortunately my answer is wrong. dia kata baik tak payah jawap kalau tak tahu jawapan yg betul seems like that. I be like what >_< dari sekolah menengah that is my habit. / mungkin dia nk bgi pengajaran /

The saddest part sebulan ye sebulan . beliau ajar yang dia suka sahaja 4 kerat dekat meja lab depan ( papan putih) tempat pesyarah mengajar. . Dia panggil empat orang ( PELAJAR YANG DIA RASA ADA HARAPAN NAK DAPAT A DALAM KIMIA) tu bawak kerusi duduk depan dia ajar yang empat tu je dan ajar dalam suara perlahan and kitaorg tk dengar even duduk meja depan, and dia ajar atas kertas di meja bukan di papan putih. Ada satu hari dia ajar atas meja and dia choose beberapa student , ada kawan aku nak join juga tp bila kawan aku join  dia diam weh sampai org tu berambus baru dia ajar balik ,tak silap ingatan aku.  sorok gila :(. 

Mungkin modul aku ni kategori paling lemah kat matrik  jadi  susah sikit nak dapat A so  beliau fokus untuk ada yg juga dapat A maka wujudlah kumpulan berempat tu kitaorang panggil kumpulan dewa yg ditarget beliau pelajar cermelang   / mungkin sebab beliau top pensyarah kt matrik/. *this is jus my two cent theories. cuma firasat aku je tau nanti takut jatuh fitnah pula*
quote, wallpaper, and selena gomez image
 kumpulan dewa tu dapat extra note and she siap cop kata haram bagi note tu pada org lain!!! Imagine ada satu hari tu ada tutorial ( kelas) dia panggil yg dia suka ajar dekat bilik pensyarah yang baki ni terkontang kanting dekat kelas belajar sendiri nasib puan A masuk :) I LOVE PUAN A.Dia tak salam pelajar selain yang empat tu! Even in my second sem she never salam our classes bila turun dari dewan kuliah what they said ambil berkat. :( terkilan weh. rasa macam aku jijik dan hina. sedih terkilan terluka, pertama kali dalam kehidupan seorang pengajar (cikgu) buat pada aku macam tu.. Rasa takut pon ada maybe dia tak halalkan ilmu pada waktu tu sebab tak salam dengan aimie.

Nak dekat habis sem 1 we decide tu change our lecture, sebab ramai berhenti dan tuka pdt sbb dia  about 4 students.  kitaorg diganti dgn my pensyarah no 2 untuk kelas amali,puan A sebelum sambung master.Beliau tahu keadaan pelajar yang tak terpilih a.k.a grup bukan anak dewa. She make extra classes  for us even lagi seminggu dia nak pindah. I miss her! Dia bagi banyak kata semangat. garang gila tapi penuh kasih sayang. I'm so bless even sekejap.
Aimie finally dapat buktikan I'm not stupid in chemist. I got A in chemist and I'm the only one get A dalam my class for sem 1 . Allhamdulilah sem 2 A-.
Aimie tak kata beliau salah but dua-dua pihak ada salah, puan kimia and my classes. Maybe our class terluka kan hati dia walaupun dah minta maaf but yeah kadang2 hati manusia bila terguris pedih rasanya
Hope korg ambil iktibar dari part 2 kisah kimia dan aku. Tak kisah lah orang hina kau but kau kena buktikan kau boleh kau tak lemah! You can do it ! Buktikan kau tak lemah! Jangan mengalah! BUKTIKAN KAU BOLEH!
sebenarnya banyak lagi perkara berlaku but I share secebis dari kisah i, aimie tak nak aibkan sesiapa cukuplah sedikit sahaja untuk dijadikan pengajaran dan motivasi untuk kita semua :') bye. sampai sini saja entry kita

nota kaki : buat roommate ku izzati dan fatin yg sudi layan kesedihan  dan tangisan aku setiap kali habis kelas kimia  I Love you ahahaha. Jasamu akan ku kenang :*


website untuk drama korea
Wednesday, August 9, 2017 | 3 Comments
Assalamualaikum
eyes, neon, and grunge image
Harini aimie nak share laman web yang menyajikan drama korea. ewah. Maybe korang semua ada laman web pilihan untuk tengok drama atau movie korea but yg ini adalah my top 10 website for k-drama. I hope this entry will help you guys.
Honestly ini laman web yang paling aimie suka sebab macam-macam drama and movie uollss boleh tengok and yang penting laman web ni dia kemas dn teratur. kelemahan ada pop up tapi sekarang ni dah macam tak ada
Kelebihan : ada sub melayu dan apps dia untuk android.
Kelemahan : Tak banyak drama ada.
Kelebihan : ada sub melayu dan apps dia untuk android.
Kelemahan : Tak banyak drama ada.
Adik aimie suka dramabus sebab cepat dan pantas tapi malangnya kat situ kebanyakan drama baru.
Aimie kureng sikit kalau https://www.dramafever.com/ sebab movie lama-lama dan ada yang tak available kat country huh plus kena longin bagai begitu juga tonton hahaha kena bayar.
aimie harap korg gunalah link ini untuk drama yg sopan ingat jangan free-free dapat dosa especially lelaki yg tengok aurat bukan mahram ngehngeh. #donedakwah 
Okeylah byebye

Labels: , ,



Review Spicy Korean Burger
Tuesday, August 8, 2017 | 4 Comments
Assalamualaikum semua
Hari ini aimie nak share review spicy korean burger ( malaysia ) yang aimie makan pada  Isnin(31/7) lepas dengan my BFF iaitu syafa dan farzana dan makan di mcdonald puncak alam. Kali pertama drive luar kawasan rumah dah lah banyak lori sebab dlm pukul 3. Tawakal je sis waktu tuuuu
Pedas ngat ngat - Ala2 Asyallie)
Harga bagi set ni tak silap aimie dalam hampir nak ke RM 16 boleh tahan jugak mahal tapi berpatutan kot sebab dpat set air fanta dan kentang yg dipotong nipis.. Seriously burger ni pedas kaw kaw tapi tak sepedas samyang spicy ramen ngehngeh masih boleh dimaafkan but my kawan farz dia tak habis sebab tak tahan pedas.
See sayurnya melimpah-limpah and tissue dekat 6 helai depa bagi)
Sedap lah jugak Spicy Korean Burger ni cuma pedas je kut , kawan aimie kata sos dia macam rasa dan bau tomyam .I agree that the smell and taste seems like tom yam // tpi tak delah mcm tomyam sngat\\

Actually burger ni banyak giler sayur sampai tertumpah-tumpah makan // maybe sebab tu sis cashier bagi banyak tisu XD// mungkin faktor orang korea banyak makan sayur gitu
Apapun aimie bagi 4 bintang daripada 5 bintang!!!
nota kaki :
Semenjak kontroversi cerita the man who dies to live haritu aimie dah kureeengg minat kpop but sis kaki drama as drama melayu jalan cerita lebih kurang ahahaha.  Ada ke patut minum air arak sebelah ada quran.  Pakai Bikini tapi pakai tudung ? Jual beli wanita ? whutttt? nanti aimie update yg korean muslim dia translate apa netizen korea hina islam hewwww . 
Panas sis.
plus how korean react with people that wear hijab. macam2 reaction. most of them full of hate tapi tak semua.
tunggguuu yahhh entry terbaru sister :D


Resepi Ikan tenggiri Masak masam manis
Sunday, August 6, 2017 | 1 Comments
Assalamualaikum
asian, kfashion, and kid image
Hari ni aimie nak resepi masakan yang aimie buat harini yuhhhuuuu baru ada kesempatan dan ini kali kedua aimie masak masam manis hewhew based on book recipe ummi yang lama dah terkoyak-oyak buku itu tpi ni versi simple tak ada nenas timun bagai . Sedap , cepat ringkas dan tak bazir.
Bahan-bahanIkan Goreng
  • Ikan tenggiri 2 ketul 
  • Garam 
  • Kunyit
Jadi Kita  bersihkan ikan dan gaul dengan garam kunyit dan goreng
Kuah Masam manis
  • 3 Bawang putih 
  • Bawang  besar ( separuh)
  • Halia ( 1cm)
  • Cili Api
  • Cili besar  x1 (potong serong)
  • 3 sudu besar sos cili
  • 3 sudu besar sos tomato
  • 1/2 sudu gula ( aimie tak suka manis2)
  • 1 1/2 cawan air
  • Garam sikit je agak2
Langkah-langkah
1. Tumbuk bahan warna ungu dan tumis dalam kuali 
2. Selepas naik bau masukkan bahan warna biru. 
3. Kacau-kacau dan tambah air , garam, dan gula serta ajinamoto ( kalau nak kuah tambah banyak air tapi tambah sikit sos cili dan tomato supaya tak tawar) 
4. Selepas menggelegak masukkan ikan yang dah goreng. 
5. Siapppppppp
Allhamdullilah sssuppp setel masakkan kita harini cepat mudah dan ringkassss



Resepi sambal ikan kembung
Thursday, July 20, 2017 | 2 Comments
Assalamualaikum.
cat, kawaii, and sailor moon image
Harini aimie nak share resepi turun temurun dari keluarga aimie belah mak. Depa masak cara utara maklumlah kampung opah sempadan perak-kedah so depa cakap utara ngehngeh even org perak // nasib ayah pior perak.

Berbalik kepada resepi sambal ni aimie tuntut dari opah dan ummi  tapi ubah sikit kepada citarasa aimie sebab aimie tak suka sambal berkuah banyak, sambal tu ala-ala kering gitu
Bahan-bahan

( maaf sepah gitu)
nota kaki : / <= ( Maksudnya atau ye )
  • Ikan kembung ( goreng dulu) 
  • 10 keping cili kering ( rebus dulu 5 minit) 
  • 3/4 batang cili besar 
  • 3/4 cili api 
  • 4 ulas bawang putih 
  • 1 bawang besar atau 7 ketul bawang merah (pilih yg bosa2 sikit)// terpulang nak guna bawang besar atau merah// 
  • Halia ( agak2lah tpi sikit gile je) 
  • Kiub ayam (separuh) 
  • 1@2 sudu gula 
  • Garam ( agak2lah) 
Cara-cara

nota kaki : Minyak guna banyak tapi bukanlah banyak mcm masak nugget tu...
1. Kita blend semua bahan warna merah , tambah air sikit tapi tak banyak sebab 
bawang keluarkan air. ( setengah cawan maybe) // cawan kecil bukan mug// 
2. lepas tu panaskan minyak tunggu hingga minyak panas dan masukkan bahan diblender 
3. Kacau-kacau dan tumis , kalau boleh lama2 average masa aimie tumis adalah ( 20-35 minit) . Ummi pesan sampai minyak naik . Baru cili masak betul2. 
4. sambil2 tumis masukkan kiub ayam, garam dan gula secukup rasa . 
5. Kalau nak kuah tambah air sikit ngeh ngeh sikit je.... 
6 bila dah yakin sambal masak , masukkan ikan gaul-gaul sekejap tutup api.
itu sahajalah resepi  kita pada harini ngeh ngeh


Resepi su un dengan telur serta kentang
Sunday, May 21, 2017 | 0 Comments
Bismillahirahmanirahim

Assalamualaikum.
animal, cat, and cute image
Hari ni aimie nak share resepi masakan simple yang aimie belajar dari ummi serta cedookan internet.
Resepi su un dengan telur serta kentang.
Haha simple gila je resepi ni. uhuhuhuh :)

Bahan-bahan
Image result for tauhu kering
( kredit pak cik google )
1. Su un dengan pucuk tauhu kering ( beli sekali satu set)
2, Bawang putih 3 (diketuk)
3. Bawang merah 2 (diketuk)
4 .1/2 Kiub ayam ( aimie guna knows)
5. Garam secukup rasa
6. Air 4 atau 3 setengah cawan
7  Telur ayam 2
8. Kentang 3 ketul ( potong serong, sukahati ampa lah)
Cara-cara
1. Tumiskan garam, bawang putih dan merah yang telah diketuk beserta kiub ayam
2 . Tuangkan air ke dalam periuk
3/ Masukkan 3 ketul kentang yang telah dipotong dan biarkan direbus mendidih.
4. Masukkan su un dan pucuk taihu kering jika telah mendidih , selalunya aimie tunggu dekat 10-15 minit untuk pastikan kentang tu empuk bergantung pada kekuatan apa juga/,baru masukkan su un dan pucuk tahu kering
5. Lepas su un dengan pucuk tauhu kering lembut masukkan telur, jangan kacau telur tu( tapi terpulang lah korang_
6. Bila telur dah masak silalah angkat.

Sekian sahaja resepi aimie kali ini.  Semoga bermanfaat


Hukum tukar nazar sebelum peristiwa
Bismillahirahmanirahim
art, doodle, and islam image
Assalamualaikum semua.

Harini aimie nak berkongsi ilmu dan hukum yang aimie tercari-cari selama ini iaitu hukum menukar niat nazar sebelum peristiwa atau hajat tercapai. Aimie puas mengoogle dan youtube akhirmya jumpa jawapan di laman web http://kemusykilan.islam.gov.my/.

Soalan :
" Assalamualaikum Ustaz/ustazah :- Adakah Nazar Itu Boleh Di'atau'kan Jika Kita Telah Bernazar Tetapi Hajatnya Belum Tercapai? *tukar Niat ..."
Jawapan :


Waalaikumussalam....
Nazar adalah perkara wajib yang perlu di laksanakan sekiranya hajatnya tercapai. Boleh menukar niat nazar sebelum hajat tercapai.
Wallahu'Alam.
Allhamdullilah terjawap segala persoalan yang bermain di minda ku. Allhamdullilah. Risau hati, takut tak sempat tunai nazar, yelah mana tau ajal sampai dulu. Nauzubillah. Contohnya nazar sedekah guna gaji pertama. Allahu.

Okey aimie bagi linknya kalau korg tak yakin dengan aimie http://kemusykilan.islam.gov.my/?data=O2thdGVnb3JpX2RldGFpbDsxMjY7&page=257 .

Labels: , , , , ,



Tips Masuk matrik
Friday, May 19, 2017 | 2 Comments
Bismillahirahmanirahim.
Assalamualaikum semua, Harini aimie nak kongsi tips untuk memasuk matrik terutama yang dapat KMNS atau nama sebenarnya Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan
Lol. Aimie bukan nak menakutkan korang but kehidupan di matrik ini disaster. I don't want  lying to you guys, As aimie dulu pon rajin scrollblog before masuk matrik , they said matrik itu senang kacang janji pandai urus masa but the truth? 

Image result for kmns logo

1, Jadual kelas yang padat sendat

Aimie jenis buat jadual belajar , bukan tampal kat dinding but yeah but dalam buku kecil. Bayangkan kat matrik kelas pukul 8 pagi hingga 4 malam. Itu tak ditambah extra class dan sebagainya.

 Aimie modul 3 and for those said that module 3 and 2 tak buzy macam module 1 sila meninggal. Imagine my lecture but I call them cikgu (except for my ex-chemist lecture , she does not like being called as a teacher but prefer puan or madam)  Kelas dari pukul 8 pagi hingga 5.30 petang because of extra class by tuto lecture. Get ready urus jadual.

Btw korang akan ada tutorial ( homework) every single day kalau jenis kaki meniru yeah diorang meniru ambil gambar jawapan senyap2 dari meja lecture atau tiru kawan dan at the end korang juga rugi. Tak paham apa yg belajo.

2. Elakkan bercinta.

Ini pon penting, Aimie menyaksikan kawan-kawan aimie yang berpotensi untuk cermelang dalam pelajaran tapi terbabas disebabkan percintaan, yeah percintaan. Kepada bakal adik-adik jangan buat macamtu kesian kat mak pak hang, Hangpa cuma duduk sana 10 bulan , setiap 1 sem untuk satu subjek sekurang-kurangnya 10 bab hang nak kena paham. 

Ni ada yang kena tangkap belajar berdua-dua an kat tempat sunyi. Depa belajar tajuk reproduction utk praktikal class ke apa? Hargai masa dan maruah anda bak kata puan mulia ( bonda utk pelajar kmns)

3. Jaga hubungan baik dengan cikgu ( lecture)

Honestly ni penting , kerana mulut badan binasa. Hubungan dengan lecture penting. Mungkin ada setengah lecture pilih kasih, ignore kita, kata kita tak ada masa depan , perli kita atau sewaktu dengannya. Tapi kita kena tabah dan buktikan kita boleh. Aimie sendiri lalui situasi ini, yang penting bersabar sebab ada pengakhiran yang gembira contohnya kita cermelang dalam pelajaran kita berbanding pelajar yang cikgu sayangi.

Kadang-kadang ada lecture yang cara penyampaian dia dalam kelas agak perlahan , kita jangan terus salahkan cikgu kalau tak berjaya , kita ada banyak alternatif contohnya jumpa lecture tersebut secara personal dan belajar dengan dia ( lebih banyak ilmu) atau  buat banyak exra tutotial ( latihan ) insyallah paham.

4. Habis je kuliah setiap hari luangkan masa baca balik lecture note pagi tu dan fahamkan. Kekadang aimie pon x mampu sebab tak sempat tapi cuba lah sempat kan.

 5. Pandai pilih kawan
Image result for niqab doodle
Pilihlah kawan yang baik. Jangan pilih kawan untuk nampak hot atau glamor. Jangan pilih kawan untuk mengisi kesunyian. Aimie faham  terutamanya perempuan, depa kena ada kawan untuk teman sana sini dan terpaksa sebab tak nak nampak alone but jangan sampai memakan diri, Jangan sebab masalah tak ada kawan atau kena palau terus tak mahu belajar, Insyallah korang mesti jumpa kawan yang sehati sejiwa.

Korang kena pandai berdikari. 

6, Siapkan semua kerja sekolah ( tutorial) / jangan meniru kecuali terdesak,

7. Jangan tidur dalam kuliah. 

8. Pilihlah tempat duduk di kuliah yang strategik. contohnya baris 2,3 atau 4. Aimie kurang sikit baris 1 sebab kena mendogak. Sakit kepala den.

9. Bawak gula-gula semasa belajar untuk elakkan mengantuk

10. Fahami waktu aktif anda untuk belajar, contohnya aimie aktif belajar bila malam. baru belajar masuk kepala. ( sebab sunyi dan tenang)

11. Bersedia dengan earphone, kekadang korang akan berjumpa berbagai-bagai jenis roommate ada yang menyanyi kuat-kuat sambil belajar so  jalan alternative ialah bawak earphone atau belajar di surau , bilik reakrasi atau perpustakaan.

Ok setakat tu je tips . Nanti kalau ada penambahan aimie masukkan.

Ada yang bertanya soal makhluk halus. Allhamdullilah aimie tak berhadapan secara depan-depan dengan makhluk halus. Aimie tinggal di blok c2 tingkat 2 bilik no8. Bilik tu hujung  jauh dengan tandas but aimie selalu gi tandas 2,3 pagi dan tak ada apa-apapun

Mungkin ada kata KMNS ini keras, yes but batch 16/17 allhamdullilah tak banyak kes paranormal . So chill lah gais

Sekian sahaja tips masuk ke matrik. :)


Resepi Chili Flakes Ala Domino
Tuesday, May 16, 2017 | 1 Comments
Bismillahirahmanirahim

Assalamualaikum semua .
kdrama, ji chang wook, and suspicious partner image
( Suspicious partner *.* )
Mungkin entry ini kelihatan agak  lame atau dungu dalam memasak but hey this recipe for those who still single like me. So hahaha. Chili flakes ni kalau korang beli domino taruh dekat topping meleleh. Aimie selalu guna chili flakes untuk pizza dan spaghetti ( goreng & oglio etc)

Tanpa melengahkan masa mari mulakan.

Menurut laman web aimie baca , ada 3 cara nak buat chili flakes ni pertama goreng garing kedua letak dalam oven dan ketiga kering pada cahaya mentari gitu.

Aimie biasanya buat yang pertama iaitu goreng,
Displaying 20170515_183827.jpg

BAHAN-BAHAN
1.Cili kering

Cara-cara

1. basuh cili kering
2. goreng tanpa minyak sampai agak2 garing
3. Blender tanpa air (kering)

Ok mungkin ada perbalahan , setengah orang rebus cili kering lepas tu goreng balik. It's okey , yang aimie punya resepi ni based on video kat youtube.

Sampai sini sahaja, doakan aimie berjaya mencapai cita-citaku okey. Amin.

P/s :             
Displaying 20170515_183827.jpg
 1. chang wook so fluffy and I want to bite him even he is 10 years older than me :)) ( AIMIE JANGAN CURANG DENGAN RAPMON )
2. I figure out most of guys with formal suit are good looking :) Honestly I don't like messy hair style.


You Never Walk Alone
Sunday, February 26, 2017 | 0 Comments
Assalamualaikum
bts, v, and spring day image
wah demam bts. I stan BTS since 2013 and I happy seeing them because succes , how they give their effort to achieve goals, How my husband write the song hem. ( abe namjoon) Sometime I get jealous when BTS start to have many fans after most of exotics turn to become army, I feel jealous when seeing other girl like namjoon then I realise that  I'm here not for a wife auditionbut for entertainment. HAHAHAHA. I think this happen because I don't have any boyfriend or crush so I totally falling in love on someone that does not realise my existence.
jimin, bts, and gay image
Nevermind, hahaha. However it quite hard when most of your friends  have boyfriend or crush and I still alone while sitting at the room corner. My mom also  force me to find a boyfriend , she said that I'm 19 so I should have a boyfriend. Ummi, I'm big fat and ugly nobody want me.

Finally I decide that I will wait for namjoon or Aiman hakim ridza??? Hahahahaha.

Hey let's enjoy bts new song! Not todayyyyyy.

Namjoon so sexy and he can make other girl turn on with his new hairstyle and contact lens.

ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
v, bts, and taehyung image
( guy beside taehyung he was in mask drama as an assistant for the hero) 

Hwarang already finished ,  I like the ending but there is no happy ending for me without taehyung ah. How selfish am I. kueueueueue
( Spring )

( Not today)
hahahahahaha  :) Bye hahhahahahahahahaha.


Resepi nasi goreng biasa
Saturday, February 25, 2017 | 0 Comments
Bismillahirahminrahim,

Assalamualaikum ,
Image result for aesthetic
semalam aimie masak nasi goreng hahaha jam 10 malam ( sungguh tak sihat )  , ingatkan nak tolong umi masak kari ikan jam 8 malam tu tapi umi macam tak sihat ayah pula penat baru balik main golf and depa macam tak mau makan sebab petang tu goreng fried potato. So disebabkan seharian tak makan nasi as tengahari tu aimie buat macaroni cheese but simple version. Perut Melayu memang kena ada nasi hahaha kalau tak mengeleding siang malam.

Goreng punya nasi goreng tupp tupp umi turun cewah, izzati adek I makan dua kali tambah then bila ayah turun dh habis hahaha. Aimie tak expect parents nak makan as dh kenyang takut membazir mcm dulu2 .

Jadi di sini aimie nak kongsikan resepi nasi goreng versi Aimie hahhahaha. Harap maaf gambar tiada hahahaha.

 Bahan-bahan
  1. Bawang merah 2x
  2. Bawang putih 3
  3. Ikan bilis dlm 10 ekor 
  4. Cili api 3x
  5. Kiub pati ikan bilis(separuh atau 1/3)
  6. Garam secukup rasa
  7. Telur 2X ( pukul dgn mayonis ye)
  8. Hotdog (cincang habis) atau ayam kisar ramleee
  9. Nasi sejuk ( 2 pot )
Cara-cara 
  1. Tumbuk Bahan A ( bawang merah , bawang putih, ikan bilis dan cili api ) sampai lumat .
  2. Panaskan api then tumiskan Bahan A dengan kiub pati ikan bilis sampai naik bau .
  3. Jangan lupa masukkan ayam cincang atau hotdog  ye, kacau jangan buat bahan A hangit
  4. Masukkan telur yang dipukul dengan mayonis dan tambah lah garam secukup rasa
  5. Masukkan nasi sejuk
  6. Goreng dalam 6 atau 8 minit
  7. Siap


Simple an... Maklumlah umur 19 bukan mak orang kay, ahahahaha, byeeeeee Lusa dah habis cuti midsem. Welcome to the hell semester ever before final. Wish me luck. Doakan aimie dapat pilihan pertama dalam upu aminnn <3



Life in Kmns part two
Friday, January 13, 2017 | 1 Comments
Assalamualaikum
Allhamdullilah lagi 4 bulan lagi aku akan menamatkan matrikulasi. Macam-macam cabaran yang mematangkan aku. Aku dapat lihat dunia sebenar di luar dan berdepan pelbagai cabaran yang kadang membuat aku lebih menyayangi diriku dan keluarga aku, wah macam serius je bunyi.

Kadang-kadang aku rasa diabaikan budak praktikum aku, ataupun aku yang menyepikan diri bak kata diba dan zati, Aku bukan sombong, cuma aku tak bersedia nak berkawan pendek kata aku fobia dulu aku seorang yang amat menghargai persahabatan tapi lepas banyak kejadian tikam menikam belakang aku terus fobia, wah gitu. Lol, kalau dibandingkan perangai aku dengan roommate , floormate vs praktikum sumpah lain. Hahaha.

Aku tak nak tersepit dengan masalah kecil yang menghalang aku terus mengejar cita cita aku. Aku trauma kecundang di SPM kerana kealpaan aku jadi itu menyebabkan aku lebih menghargai masa aku, aku cuba menggunakan masa aku sebaik yang aku mampu.

Kadang-kadang ada yang tertanya-tanya kenapa aku suka gerak ke kelas or everywhere sendirian sebab hahaha aku suka jalan laju-laju untuk cepat sampai dan kadang-kadang aku tak ada idea nak borak, dalam kepala aku cuma nak cepat sampai tu je, hahaha. Tak normal kan? Aku yang dulu bukan macam ni, kat sekolah menengah dulu kalau nak gi mana-mana kena bawak geng keenam-enam jalan kehulu hilir, tandas pon berteman hahaha. Rindu do. Aku sekarang berbeza nak mampuih lone ranger gitu kau

Apa lagi yer, ooh keputusan pspm semester 1 aku , Allhamdulilah dengan pointer tersebut aku boleh guna untuk permohonan upu yang ada temuduga dalam bulan 5 sebab result sem 2 tak keluar lagi. Aku risau dengan muet. Aku tak berapa bagus dalam english if dapat band 2 aku terus akan ditolak dari temuduga course yang aku impikan even dapat dekan sekalipon, gaiss doakan muet aku tau, lagi 2 bulan nak muet baru menyesal ialah selama ni abaikan muet fokus dkt kimia bio etc.

Ada apa-apa tips x untuk muet huhuhu. sebab aku dulu selalu dapat C je bi spm baru dapat B+ :(  Ada yang spm A bi tapi muet band 3, aduh seram kau.



kaiwufvn