Aimie Farzana
About;
Aimie Farzana // 19

Shout here;

Recent post;
Blog Archieve

Followers;
Credit;
The Cretive!

© 2013 - Full Template by Arrien Amani and someone help me is Mayra and Inficon . Edit by YOUR NAME.

Resepi Chili Flakes Ala Domino
Tuesday, May 16, 2017 | 1 Comments
Bismillahirahmanirahim

Assalamualaikum semua .
kdrama, ji chang wook, and suspicious partner image
( Suspicious partner *.* )
Mungkin entry ini kelihatan agak  lame atau dungu dalam memasak but hey this recipe for those who still single like me. So hahaha. Chili flakes ni kalau korang beli domino taruh dekat topping meleleh. Aimie selalu guna chili flakes untuk pizza dan spaghetti ( goreng & oglio etc)

Tanpa melengahkan masa mari mulakan.

Menurut laman web aimie baca , ada 3 cara nak buat chili flakes ni pertama goreng garing kedua letak dalam oven dan ketiga kering pada cahaya mentari gitu.

Aimie biasanya buat yang pertama iaitu goreng,
Displaying 20170515_183827.jpg

BAHAN-BAHAN
1.Cili kering

Cara-cara

1. basuh cili kering
2. goreng tanpa minyak sampai agak2 garing
3. Blender tanpa air (kering)

Ok mungkin ada perbalahan , setengah orang rebus cili kering lepas tu goreng balik. It's okey , yang aimie punya resepi ni based on video kat youtube.

Sampai sini sahaja, doakan aimie berjaya mencapai cita-citaku okey. Amin.

P/s :             
Displaying 20170515_183827.jpg
 1. chang wook so fluffy and I want to bite him even he is 10 years older than me :)) ( AIMIE JANGAN CURANG DENGAN RAPMON )
2. I figure out most of guys with formal suit are good looking :) Honestly I don't like messy hair style.


Blogger Mellya Musa said...

wah menarik :D hehe salam kenal.
mellyacrayola.blogspot.my

 

Post a Comment

kaiwufvn